۲۵ آذر ۱۴۰۱، ۲۲:۱۹

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم:

پیام نمایشگاه پژوهش‌های فقهی معاصر بالندگی فقه و حوزه است

پیام نمایشگاه پژوهش‌های فقهی معاصر بالندگی  فقه و حوزه است

قم-رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم گفت: پیام بسیار روشن نمایشگاه «پژوهش‌های فقهی معاصر»بالندگی و پویایی فقه و حوزه است که به همه نیازهای بشری پاسخ داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی عصر جمعه در حاشیه برپایی نمایشگاه تخصصی پژوهش‌های فقهی معاصر در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) ۲۵ سال سابقه آموزشی و پژوهشی دارد و پژوهش‌های بسیار مهمی را در فقه‌های تخصصی همانند فقه پزشکی، فقه سیاسی، فقه امنیت، فقه رسانه، فقه خانواده و دیگر موضوعات داشته است.

آیت الله فاضل لنکرانی عنوان داشت: قرار بر این شد تا با همکاری سایر مراکز فقهی در قم نمایشگاهی برای ارائه آثار پژوهشی دایر شود و این نمایشگاه در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برپا شده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم ابراز داشت: پیام بسیار روشن این نمایشگاه بالندگی و پویایی فقه و حوزه است و آنچه که نظام جمهوری اسلامی و یا نظام بشری از نظر فقهی به آن نیاز دارد؛ تمامی این عناوین در مراکز فقهی و حوزوی مورد پژوهش قرار گرفته است.

برخی‌ها از روی جهل می‌گویند که حوزه با ۴۰ سال قبل فرقی نکرده است

وی اضافه کرد: برخی‌ها از روی جهل و نادانی می‌گویند که حوزه با ۴۰ سال قبل فرقی نکرده است که از این افراد دعوت می‌شود با حضور در این نمایشگاه آثار تولید شده را ببینند که نه تنها حوزه همراه با زمان است بلکه حتی در برخی از موارد جلوتر از زمان است و موضوعاتی که بشر از نظر فقهی و یا اخلاقی بدان نیاز دارد در این مراکز حوزوی مورد پژوهش قرار گرفته است که این امر از برکات حوزه بعد از انقلاب اسلامی است.

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه آثار پژوهشی مراکز فقهی به جامعه معرفی نشده است ادامه داد: یکی از مشکلات ما در این زمینه، آن است که این آثار تولیدی آنگونه باید و شاید معرفی نشده اند و رسانه‌ها باید این پژوهش‌های حوزوی را به مراکز علمی داخل ایران و خارج از کشور معرفی کنند که در این صورت قضاوت‌ها نسبت به حوزه علمیه بسیار صحیح خواهد شد.

در قضیه محاربه فقها و بزرگان ضابطه را روشن کردند

وی بیان داشت: در قضیه محاربه فقها و بزرگان ضابطه را روشن کردند و اشکال به این امر باز می‌گردد که این مسائل باید به جامعه معرفی شوند و نباید تصور کرد که این موضوعات در فقه مشخص نیست.

آیت الله فاضل لنکرانی ابراز داشت: زمانی می‌گفتند که حکم موسیقی و غنا در فقه مشخص نیست که در این راستا صدها پژوهش صورت گرفته و امروز نقطه ابهامی در این موضوع نداریم.

وی ادامه داد: در خصوص محاربه نیز از قدیم موضوع روشن بوده و در کتاب‌های فقهی موضوع به صورت روشن آمده است و امروز ضرورت دارد رسانه باید به عرصه معرفی منابع ورود کنند که چه کتاب‌هایی در خصوص محارب وجود دارد و این کتاب‌ها به جامعه معرفی شود.

کد خبر 5656964

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha